/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Scripting Question


Installing GlobalProtect and copying plist to $USER preferences library

08/08/2018 886 views
I can install the globalprotect pkg with the k1000 without issue, but I just cannot get the plist for it set or deployed.
I've tried with kscript and shell script.
I've installed the globalprotect software and configured the portal and settings for our org, then I copied the two plist files created in the user's preferences.
I zipped up GlobalProtect.pkg, com.paloaltonetworks.GlobalProtect.plist, and com.paloaltonetworks.GlobalProtect.settings.plist to GlobalProtectMacs.zip. I associated this file with the k1000 software inventory item and then used the following custom command on the managed installation:

sudo cp -R com.paloaltonetworks.GlobalProtect* /Users/$USER/Library/Preferences/ && sudo installer -pkg GlobalProtect.pkg -target /

I can manually run the following from terminal and all works, but I can't get the k1000 to do it on its own.
sudo cp -R com.paloaltonetworks.GlobalProtect* ~/Library/Preferences/ && sudo installer -pkg GlobalProtect.pkg -target / 

Any suggestions much appreciated. Thanks.

Answer Summary:
2 Comments   [ + ] Show comments

Comments

  • Yes, that was what I figured, so did run it as system user via script, it failed as well... but at that point i had finished pulling all my hair out after many misfires... not the least of which was recalling that I can't use a mac to compress files together as the OS 'helps' us by creating the _MACOS directory that screws up managed installs... sigh. Anywho... I'm going to start fresh today and try again with just a scripted install. Thanks!
  • You're welcome!

Answer Chosen by the Author

1
I don't have any experience with Macs, but I think the issue is that Managed Installs always run as System (on Windows) or the Mac equivalent on Macs.  Since you're using the $USER variable, you would need to have KACE run the command as the logged in user, which is an option only available on a KACE Script.  Try running the command from a Script as the logged in user, and I think it should work.
Answered 08/09/2018 by: ondrar
Black Belt

Don't be a Stranger!

Sign up today to participate, stay informed, earn points and establish a reputation for yourself!

Sign up! or login

Share

 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ