/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Software Deployment Question


K1000 agent not deploying via GPO to Windows 10 machines

07/20/2017 1384 views
Greetings,

  For years I have deployed the K1000 agent via GPO to machines from Windows XP to Windows 7. For some reason my GPO is applied to Windows 10 machines but the .msi does not execute. I have it running from a UNC path. It still executes to non-Windows 10 machines. Any ideas?
2 Comments   [ + ] Show comments

Comments

  • Try giving 'Authenticated Users' Rights to the C:\Temp folder on one computer. A lot of installers write to that folder and will fail out if they dont have the rights.

    Is there anything in the Event logs by chance?

    Edit: Sorry I meant C:\Windows\Temp... my bad
    • Thanks for the idea. Just tested and that didn't make a difference. I can manually install the agent on Win 10 machine but no via my GPO. I see nothing in the event viewer.
  • Were you able to resolve this issue? I'm having the same problem.
    • Yes. I modifed my batch file to request Administrator access and that works. I upgraded my K1000 to v9 and this still works. I use the following in my batch file (I removed the path to my .msi file since I am pasting it here)

      @echo off

      reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 1 /f

      IF EXIST "C:\Program Files (x86)\Quest\KACE" goto _End

      :: BatchGotAdmin
      :-------------------------------------
      REM --> Check for permissions
      >nul 2>&1 "%SYSTEMROOT%\system32\cacls.exe" "%SYSTEMROOT%\system32\config\system"

      REM --> If error flag set, we do not have admin.
      if '%errorlevel%' NEQ '0' (
      goto UACPrompt
      ) else ( goto gotAdmin )

      :UACPrompt
      echo Set UAC = CreateObject^("Shell.Application"^) > "%temp%\getadmin.vbs"
      echo UAC.ShellExecute "%~s0", "", "", "runas", 1 >> "%temp%\getadmin.vbs"

      "%temp%\getadmin.vbs"
      exit /B

      :gotAdmin
      if exist "%temp%\getadmin.vbs" ( del "%temp%\getadmin.vbs" )
      pushd "%CD%"
      CD /D "%~dp0"
      :--------------------------------------

      msiexec /i "\\PATH TO MSI" /qn

      reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 1 /f


      :_END

Be the first to answer this question

 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ